annoncering   services   tilmelding   om os   kontakt
       
tilmeld din virksomhed, detailbutik og webshop »
hjem   nyheder   jobbørs   konkurrencer   nyhedsbrev
Modebranchen
Smykkebranchen
Shoppingguide
Detailkæder
Kundeklubber
Nyhedsguide
Brevkasse
Jobbørs
Annoncering
Pr-bureauer
mode PÅ LOOK4FASHION.DK

Stor mode, store visioner
mode den 20-08-08
I medierne kredser debatten dagligt om diskrimination af indvandrere, handicappede og andre minoritetsgrupper. Og fra tid til anden bliver der sat fokus på diskriminationen af overvægtige i forbindelse med jobmuligheder, sundhedsforsikringer osv. Men generelt er overvægt stadig et tabubelagt område og især i tøj- og modeindustrien, hvor plus mode rangerer nederst i hierakiet. Den kendsgerning har fået den unge designer Anne Amalie Egholm op på barrikaderne. Med brandet Dear Starlet vil hun bevise, at mode i store størrelser også kan være eksklusiv og trendorienteret.

Tekstil- og modebranchen udgør i dag Danmarks 4. største eksporterhverv. Til sammenligning er der på det danske marked kun ca. 10 udbydere af plus beklædning, dvs. tøj i størrelse 42 og opefter. Ubalancen taler for sig selv; der er simpelthen ikke prestige i tøj til overvægtige og det til trods for, at vi bliver større og større.

Trods sine kun 25 år har designer Anne Amalie Egholm sat sig for at ændre ved det billede og gøre op med de fordomme og den diskrimination, som møder mode- og selvbevidste plus kvinder.

”Med den globale fedmediskussion er der en stigende tendens til at store mennesker stemples som forkerte, uvelkomne og ikke-attråværdige. I tøj- og modebranchen hersker desuden den generelle opfattelse, at overvægtige mennesker partout ønsker at være slanke. Det betyder, at de fleste udbydere af plus beklædning gør sig store anstrengelser for at forhindre brugerne i at føle sig som en nichegruppe. Efter min opfattelse er det en stor misforståelse, som i bund og grund er diskriminerende. I virkeligheden ønsker de fleste overvægtige nemlig at blive accepteret netop som de er, med former og kurver for kvindernes vedkommende. Og det er tankevækkende, at branchen og omverdenen ikke anerkender denne positive selvbevidsthed,” forklarer Anne Amalie Egholm.

Tvinges til ’telt’-modellen
Dear Starlet er det første danske brand, der skaber design tøj til store kvinder. Brandet adskiller sig således fra konkurrenternes ’mainstream’ kollektioner, der oftest har et praktisk, formelt og klassisk look, der hverken signalerer kvalitet, personlig power eller tidens trend. Når Anne Amalie Egholm skaber sine designs er det med udgangspunkt i, at brugeren skal føle sig som et individ og ikke som en kedelig stereotyp.

”Overvægtige kvinder er stærkt begrænsede i deres tøjvalg. Både hvad udvalg, moderigtighed og pasform angår. Ofte må de gå på kompromis, når de ikke kan finde det nye, smarte tøj i deres størrelse. Så ender det med en kedelig og anonym model, som ikke gør noget som helst for deres selvtillid og kvindelighed. Og det har selvfølgelig en negativ indvirkning på livskvaliteten, når man gang på gang må tage til takke med et ’telt’, fordi der simpelthen ikke findes lækkert plus tøj, hvor pasform og komfort er i top.”

Modebranchen diskriminerer de store størrelser
I det hele taget er plus mode nærmest usynlig, når det kommer til eksponering. Selv i en tid, hvor dansk mode tordner frem, og de årlige modemesser kan melde om stadigt stigende deltager- og besøgstal, er det uhyre sjældent, at der bliver sat fokus på mode i str. 42+. Amalie Egholm mener, at branchen bærer sin del af ansvaret for denne

tendens, da de ’store’ mærker fx ikke er velkomne på messen i Øksnehallen. Hun ser det som et klart signal om, at plus-beklædning ikke er velanset i den danske modeverden.

”Når de etablerede messer, som er dansk modes vigtigste talerør, ikke anerkender et mærke på grund af målgruppen, har branchen et åbenlyst forklaringsproblem. Det er en diskrimination af en voksende kundekategori og af mangfoldigheden. Hvis kvalitetsmode i store størrelser ikke får adgang til messerne på lige vilkår med de gængse størrelser, fastholder og favoriserer man et snævert og unuanceret kropsideal.”

Individuelt tøj til individuelle kvinder
Når Amalie Egholm udvikler sine kollektioner, ser hun ingen sammenhæng mellem mode, skønhed og vægt. For hende gælder det om at fremhæve kroppen frem for at skjule den bag løst, uformeligt tøj. Med spændende snit, lækre detaljer og visuelle effekter betoner hun feminint talje, barm, skuldre og bagdel. Med afsæt i 7 figurtyper (diamant, trekant, rektangel, oval, timeglas, omvendt trekant og ottetal) er alle styles designet med en optimal pasform, der giver brugeren øget selvtillid og kropsligt velvære. Designet skal være komfortabelt samtidig med, at det udfordrer og inspirerer kvinderne til at turde lidt mere.

Dear Starlet kollektionerne er udelukkende fremstillet i kvalitetsmaterialer, der bidrager til komforten. Af samme grund har tøjet heller ikke isyet vaskemærker, da de ofte ’gnaver’ og generer i nakke eller talje. I stedet har Amalie Egholm udviklet et unikt system, hvor vaskeanvisningen er påtrykt en lille praktisk og dekorativ magnet, som kan sættes direkte på vaskemaskinen. Vaskemærkemagneten følger med tøjet i en lille kuvert.

Opgør med det konforme kropsideal
Dear Starlet henvender sig ikke specifikt til én aldersgruppe, men til de mange passionerede og udfordrende kvinder, der tør stå ved sig selv og deres krop og indtage den plads i (mode)verdenen, som de fortjener. Og til de kvinder, der ønsker at klæde sig i lækkert og eksklusivt design - uanset kropsvolumen og omverdenens snæversyn.

Med sit brand ønsker Amalie Egholm ikke blot at tilbyde plus-kvinder trendaktuelt designtøj, men også at være en aktiv stemme i debatten om kropsforståelse og –idealer.
Dear Starlet er hendes bidrag til at skabe accept, forståelse og velvilje over for mangfoldigheden og det individuelle menneske.

Dear Starlet forhandles bl.a. af webshoppen La Diva, www.ladiva.dk

Læs mere på: www.dearstarlet.dk

For nærmere info kontakt venligst:
Lise Duus Sønderholm, Rostra Trend Lab, tlf. 33 15 94 20, lds@rostrapr.com eller
Amalie Egholm, Dear Starlet, tlf. 22 96 96 66, amalieegholm@mac.com 

 

 

 


 
Stor mode, store visioner
Stor mode, store visioner
 
  kontakt Look4fashion.dk | om Look4fashion.dk | annoncering | log-in
Copyright - LOOK4FASHION.COM